Skolelov ændret hver fjerde måned

De mange ændringer på skoleområdet illustrerer politisk rådvildhed, mener ekspert. I dag fremlægger regeringen sit forslag til omfattende skolereform.

Undervisning     Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke mindre end 29 gange siden 2001 har den borgerlige regering vedtaget ændringer af folkeskoleloven - det svarer til en ændring cirka hver fjerde måned. 

Og i dag præsenterer regeringen så en række nye ændringer, når undervisningsminister Tina Nedergaard (V) klokken 11 fremlægger sit bud på en omfattende reform af folkeskolen

De mange lovændringer viser, at politikerne grundlæggende har en rådvildhed over for folkeskolen, vurderer Camilla Sløk, der er lektor på Copenhagen Business School og ekspert i skoleledelse. 

- Hos skolelederne skaber det frustrationer, fordi de oplever at få så mange og modsatrettede krav, at de ikke kan håndtere dem længere, siger hun til avisen 24 Timer.

Din mening:

Også lærerne efterlyser ro fra politikernes side:

- Folkeskolen er blevet en partipolitisk kampplads, hvor det gælder om at komme med markante udspil i stedet for at lytte til fagpersoner og forskere - og det er gået ud over fagligheden, siger Anders Bondo, der er formand for Danmarks Lærerforening, til 24 Timer. 

Trods de mange lovændringer har den danske folkeskole stadig store problemer, hvilket senest blev illustreret af den såkaldte PISA-undersøgelse, der blev fremlagt i går. Her fremgår det, at danske børns læsefærdigheder er stagneret og ligger som de dårligste i Norden, ligesom færdighederne i matematik er faldet i forhold til tidligere. 

Køb adgang: Se skolernes karakterer, faciliteter og elevsammensætning

Socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorine kan over for 24 Timer heller ikke garantere, at rød blok ville have indført færre ændringer af folkeskolen, hvis den havde haft magten de seneste år.