Skoleleder på Blågård Skole: Det er nogle super gode børn, vi har her

Pia Madsen er skoleleder på Blågård Skole, hvor Berlingske i går beskrev problemer med arbejdsmiljø og økonomi. Hun mener, at skolens udfordringer enten er løst – eller ved at blive det.

Blågård Skole på Indre Nørrebro har haft flere påbud fra Arbejdstilsynet, fordi arbejdsmiljøet var psykisk belastende for lærerne på skolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

»Det er fuldstændig slut. Det er ikke sket i det sidste års tid. Det er blevet håndteret af socialforvaltningen og SSP.«

Sådan lød det fra skoleleder på Blågård Skole, Pia Madsen i et interview om artiklen, hvori Berlingske i går beskrev Blågård Skole, der har oplevet problemer med tidligere elever, som møder op på skolen og udviser truende adfærd. Samt voldelige episoder og trusler fra elever rettet mod skolens ansatte.

Skoleleder på Blågård Skole, Pia Madsen, ønsker ikke, at skolens børn skal have et dårligt ry i offentligheden.

»Det handler ikke om mig eller dig, det handler om børnene. Det er vigtigt, hvad en skoleleder siger om børnenes hverdag, for det er nogle super gode børn, vi har her,« siger Pia Madsen.

Situationer med tidligere elever, der tropper op på skolen for at opsøge nuværende elever og i øvrigt opfører sig ubehageligt over for skolens ansatte, beskriver Pia Madsen overfor Berlingske som »fortid«.

Men det fyldte meget hos lærerne da det stod på. De problemer, man fortsat har af og til med konflikter, mener Pia Madsen ikke adskiller sig synderligt fra problemer, som opleves på folkeskoler andre steder i landet.

»Det kan ske alle steder, hvis du for eksempel har et barn i klassen, der mister en forælder. Vil det altid være en stor ting i et barns liv. Uanset om barnet bor i Varde eller på Nørrebro.«

Hun forklarer, at de på skolen har systematiseret konflikthåndtering med den metode, som kaldes »genoprettende praksis«.

»Hvis en af vores egne elever siger et eller andet dumt til en lærer, kender vi eleven og kan derfor handle på det. Men når nogen før i tiden kom ind på skolens område og var ubehagelige, havde vi ikke mulighed for at handle gennem forældresamarbejde,« siger hun.

Pia Madsen mener at de på Blågård Skole har iværksat beredskaber, der ruster skolens lærere til at håndtere børnenes adfærd og udvikling.

»Når der er en elev, der handler i affekt, så handler det primært om at få ro på situationen. Vi har redskaber til, at møde børnene, hvor de er. Det tager toppen af de konflikter, der måtte opstå med børn, der ikke føler sig hørt og set,« siger Pia Madsen, skoleleder på Blågård Skole.

Pia Madsen fortæller også, at den økonomiske handleplan, som der er sat i værk for at tilbagebetale skolens budgetunderskud på 2,8 mio. kroner fra 2017, »kører efter planen.«

»Vi har fået forlænget fristen for afvikling af budgetunderskuddet, og de penge er udelukkende brugt på varme hænder. Der er ikke brugt nogen penge på hovsa-tiltag.«