Skoleleder beder om hjælp efter trusler og massive udmeldelser

Udmeldelserne fra Slagelse Privatskole sker, efter at skolen er blevet sat i forbindelse med den tyrkiske Gülen-bevægelse, som af Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan (billedet) beskyldes for at stå bag det fejlslagne kupforsøg i Tyrkiet i juli. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAYHAN OZER

Sommerens fejlslagne kupforsøg i Tyrkiet har kostet Slagelse Privatskole dyrt ifølge skolens eget udsagn.

Mere end 25 procent af skolens elever er blevet meldt ud efter ferien, og det kan få store konsekvenser for skolen.

Helt konkret er 22 ud af skolens 85 elever blevet meldt ud efter sommerferien, efter at skolen er blevet sat i forbindelse med den tyrkiske Gülen-bevægelse, som af Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan beskyldes for at stå bag det fejlslagne kupforsøg i Tyrkiet i juli.

»Der er ingen tvivl om, at det her får økonomiske konsekvenser for skolen, men hvor store de bliver, er for tidligt at sige endnu,« siger skoleleder Karabey Kara.

Han skal nemlig til møde med Slagelse Kommune og borgmesteren på torsdag, og her vil han blandt andet bede kommunen om hjælp til at komme igennem problemerne.

For ud over de mange udmeldinger var skolen også udsat for groft hærværk i slutningen af juli.

Sidst men ikke mindst kan skolelederen fortælle, at i hvert fald flere af børnene er blevet stoppet på vej hjem fra skolen og truet, ligesom han og skolen har modtaget direkte, truende telefonopkald.