Skole vil lave klasser kun for indvandrere

En skole i Odense overvejer at lave klasser kun for tosprogede børn. Det skal holde på de etnisk danske elever.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skoleklasser, der udelukkende består af tosprogede elever kan være på vej på Ejerslykkeskolen i Odense.

Skolebestyrelsen og skoleledelsen overvejer nemlig at lave klasser, der kun er for elever med indvandrerbaggrund på enkelte årgange, hvor andelen af elever med anden etnisk baggrund end dansk er høj, skriver Fyens Stiftstidende.

Det skal holde på de danske elever på skolen, hvor 55 procent er tosprogede.

Forslaget er allerede blevet diskuteret internt på skolen, og nu er det sendt videre til skoleforvaltningen i Odense Kommune.

Rene indvandrerklasser er ikke forbudte, men Ministeriet for Børn og Undervisning oplyser, at en skole skal præsentere meget stærke pædagogiske argumenter for at etablere sådanne klasser

Skolebestyrelsesformand Peter Julius er da heller ikke begejstret for modellen, som bryder med skolens princip om balance mellem køn, social og etnisk baggrund.

- Men jeg ved fra vores etnisk danske familier, at vi ikke kan få opbakning til klasser med kun få etnisk danske elever, og så har vi ikke noget valg, siger han til Fyens Stiftstidende.

Ejerslykkeskolen har i de seneste uger været i mediernes søgelys, efter at skolens leder, Birgitte Sonsby blev politianmeldt for at sige »jeg er så skidetræt af jer muslimer, der ødelægger undervisningen« til en gruppe indvandrerelever.