Skole med egen PR-afdeling

På Nordgårdsskolen i Århus er landets første fastansatte informationsmedarbejder netop startet på arbejde.

Nordgårdsskolen i Brabrand. Foto fra skolens hjemmeside. Fold sammen
Læs mere

Journalist Finn Marsbøll er så vidt vides den første journalist i Danmark, som fastansættes for at håndtere kommunikation for en folkeskole.

"Min første opgave i dag bliver at kigge på, hvordan vi kan lave et nyhedsbrev," siger den 49-årige århusianer om sin første arbejdsdag på Nordgårdsskolen, som også fik et "først i Danmark" prædikat i 2004, da den blev landets første skole helt uden etnisk danske elever.

I sidste måned startede der dog to elever med pæredansk baggrund i 0. klasse på skolen, der har 527 elever og ligger midt i Gellerup Parken i Brabrand.

"Jeg kender området udmærket fra mit arbejde i forvaltningen," siger Finn Marsbøll, der er uddannet på journalisthøjskolen i Århus og kommer fra en stilling som projektmedarbejder i Børn & Unge i Århus Kommune.

Marsbøll er ansat af skoleleder Rani Hørlyck, som ønsker at styrke skolens kommunikation både til forældre og til den øvrige omverden.

"Vi skal ikke se på, hvor pengene tages fra, men på hvad de giver os. Vi mistede næsten 80 elever ved det frie skolevalg, men på grund af øget profilering har vi fået 35-40 børn ekstra ind i børnehaveklassen, og så kan de penge jo hurtigt være sparet ind. Det eneste, vi kan gøre, er at åbne skolen og profilere os. Det skulle gerne få distriktets forældre til at vælge os," har Rani Hørlyck sagt til bladet Folkeskolen om ansættelsen af en PR-medarbejder.