Skole i oprør efter fyring af lærer

Elever demonstrerer og boykotter undervisningen, mens flere forældre har forladt skolebestyrelsen i protest over fyringen af en lærer.

ARKIVFOTO 2011 af læsning i folkeskolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elever, forældre og lærere på Risskov Skole i Aarhus protesterede fredag over skolens fyring af en mandlig lærer. Det skriver Jyllands-Posten.

Læreren er blevet fyret efter et sammenstød med en elev, men 300 elever, herunder den dreng, som angiveligt blev slået på skulderen af læreren, har gennem en underskriftsindsamling appelleret til ledelse og skoleforvaltning om ikke at fyre ham.

Eleverne demonstrerede fredag og vil tirsdag droppe undervisningen for i stedet at demonstrere på Aarhus Rådhus, skriver Jyllands-Posten.

Samtidig får læreren opbakning af kolleger og skolebestyrelsen, som flere forældrerepræsentanter har forladt i protest mod skolens og Aarhus Kommunes håndtering af sagen.

»Vi mener, at selve episoden er uacceptabel, men vi finder sanktionen for hård. Der har været en alt for automatisk sagsgang, hvor lærerens faglige og personlige ressourcer er blevet tilsidesat,« siger fungerende formand for skolebestyrelsen Dorthe Lundh til avisen.

Læreren kontaktede ifølge Jyllands-Posten selv forældrene og skoleledelsen efter episoden, der fandt sted i skolens ungdomsklub efter skoletid, hvorefter han blev bortvist.

Hos Danmarks Lærerforening er man ifølge tv2.dk bekymret over et generelt stigende antal sager af samme karakter. Lærerforeningens næstformand, Dorthe Lange, siger ifølge tv2.dk, at lærere i dag ikke får den nødvendige opbakning fra samfundet og derfor oftere havner i situationer, hvor de føler sig magtesløse.

Skoleledelsen på Risskov Skole ønsker ifølge Jyllands-Posten ikke at kommentere sagen, men henviser til forvaltningschef i Aarhus Kommunes børne- og ungeafdeling Søren Aakjær. Han bekræftede fredag, at læreren officielt er blevet afskediget, da hans handlinger ikke var i overensstemmelse med hans ansættelse under børne- og ungeafdelingen.