»Skjult« optagelse afslører Lighthouse X’s forfærdelige stemmer: Held og lykke uden autotune!

Eurovision Song Contest er lige om hjørnet, og desværre for Danmark lyder vores bidrag værre end kattejammer, afslører en »skjult« optagelse. Optagelsen splitter SoMe; halvdelen mener, at den karikerede version giver bedre vinderchancer, mens andre håber, at gutterne modtager sangtræning.

Lighthouse X vandt det danske Melodi Grand Prix, men hidtil skjulte optagelser belaster deres vinderchancer i Eurovision Song Contest, som afholdes lørdag den 14. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Good evening, Europe!« kan Sverige brøle, når de, lørdag 14. maj, er værtsland for det årlige Eurovision Song Contest. Uheldigvis har DR3 lækket »hidtil uhørte optagelser fra Dansk Melodi Grand Prix 2016.« Optagelserne indeholder en knapt så heldig version af vindersangen »Soldiers of Love«, som bandet Lighthouse X optrådte med. I optagelserne hører man den »danske vindersang med det originale lydspor, som det lød for publikum i Forum i Horsens 13. februar,« påstår DR3, og supplerer med »vi håber på rigtig god autotune, når Lighthouse X optræder til Eurovision Song Contest!«

Da videoen fra det danske Melodi Grand Prix begynder at spille, er det i en noget anderledes udgave, end den, der nu får folk på de sociale medier til at like, kommentere og dele i strid strøm.

Johannes Nymark, der er kendt fra musicals og som danseren Silas Holsts ægtefælle, toner frem på skærmen, mens han synger: »Tell me why we always fuel the fire (…),« eller »synger« er måske så meget sagt. Han lyder mest af alt som en dreng, der forsøger at skrige, men som bliver stoppet af, at hans stemme er i overgang.

SoMe hylder den skingre røst.

Og opmærksomheden på de sociale medier vil ingen ende tage. For hvert minut stiger seertalle, i skrivende stund fordeler opmærksomheden sig således: 84.071 visninger, 474 kommentarer, 341 delinger og1054 likes.

Det er dog ikke alle på SoMe, som jubler.

Gutternes stemmer er så skabede og karikerede, at det er svært ikke at blive en lille smule mistænksom. En vaks mand er heller ikke lige sådan at narre og må slå tvivlen ihjel ved at spørge:

»Er det virkelig originale lydspor eller bare en joke af DR3? Heldigvis kan man skrue ned for lyden.«

Og han har jo ganske ret. For den »hidtil uhørte optagelse« er vist noget, som DR3 selv har indspillet og erstattet de originale lydspor med.

Derfor bliver DR3 også en smule trætte af, at de bliver konfroteret så direkte med anklagen, og de ser sig nødsaget til at afsløre deres genistreg.

»Iiiiiiiih, Matthias! Det er jo aldrig fedt, når man skal forklare, det er en joke. Men vi tager det som et kompliment, at du rent faktisk blev i tvivl. /Lasse, DR3.«

I aften (tirsdag) er der første semifinale i Eurovision. Læs live-blog her på B.dk. Lighthouse X optræder dog først torsdag, når den anden semifinale løber af stablen.