Skattepolitik øger ulighed i samfundet

De rige får mest ud af regeringens skattepolitik.

Regeringens skattepolitik har øget uligheden i samfundet, skriver Politiken med henvisning til udregninger fra Finansministeriet.

Finansministeriets udregninger er mest for fagfolk med udtryk som 'gini-koefficienten', der er steget med 0,3 procentenheder som følge af skattepolitikken 2000-2004.

Men Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har for Politiken beregnet, at det indebærer, at den fattigste tiendedel af befolkningen har fået 1.650 kroner mere om året som følge af skattepolitikken, mens gennemsnitsdanskeren har fået 6.150 kroner og den rigeste tiendedel fået 13.400 kroner mere.

»Det betyder meget politisk, at skattepolitikken har øget uligheden, og at vi må have en skatteomlægning, der retter op på det igen«, siger skattepolitisk ordfører Morten Houmann (SF) til Politiken. Det er på hans foranledning, at Finansministeriet har fremlagt sine tal.

De konservatives skattepolitiske ordfører, Jakob Axel Nielsen, afviser at gå op i, om partiet er med til at skabe lidt mere ulighed i verdens mest lige samfund:

»Det indgår ikke som et lod i min vægtskål, når vi skal prioritere politisk. Hvis en arbejdsløs kommer i arbejde, skaber det mere ulighed, men også et større udbud af arbejdskraft. Det må skattesystemet gerne medvirke til«, siger han.

Kilde: Politiken