Skattelettelser på 8400 kroner om året

Skattelettelser på 10 milliarder vil kunne fordoble beskæftigelsesefradraget og hæve grænsen for top- og mellemskat med hver 30.000 kroner, vurderer analytiker.

Danskere med mellem- og højindkomster vil få 8400 kroner mere årligt til sig selv, hvis regeringen fordeler skattelettelserne på fem milliarder kroner ligeligt på top- og mellemskab. Det viser beregninger, som chefanalytiker i Danske Bank Steen Bocian har lavet på baggrund af de foreløbige oplysninger, der er sivet ud om regeringens skatteplan.

- For fem milliarder kroner kan man hæve grænsen for, hvornår der skal betales top- og mellemskat med 30.000 kroner begge steder, siger Steen Bocian til Ritzau.

Samtidig vil regeringen bruge fem milliarder kroner på at hæve beskæftigelsesfradraget. For de penge kan fradraget næsten fordobles fra de nuværende 2,5 procent til 4,8 procent.

- Det betyder, at folk med indtægter på 200.000 kroner får en årlig lettelse på 2500 kroner, og at folk med en indtægt på 300.000 kroner får en lettelse på 2357 kroner, siger Steen Bocian.

Chefanalytikeren vurderer, at skattelettelsen vil øge arbejdsudbudet.

/ritzau/