Skattechef taler ud: Jeg var DSU-formand

Direktøren, der behandlede Stephen Kinnocks skattesag fortæller om sin tid i Socialdemokratisk Ungdom.

Direktøren for Skat København Erling Andersen stod personligt for sagsbehandlingen af den kontroversielle sag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om Skats behandling af Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnocks meget omtalte skatte-sag tager nu en ny udvikling.

Direktøren for Skat København Erling Andersen stod personligt for sagsbehandlingen af den kontroversielle sag. Det var ham der i september 2010 tog beslutningen om, at Stephen Kinnock ikke skulle betale skat i Danmark.

Nu kan B.T. oplyse, at Erling Andersen både har været formand for Socialdemokratisk Ungdom (DSU) i Haderslev, og han har været opstillet til kommunalvalget for Socialdemokraterne. Skattedirektøren bekræfter selv oplysningerne i det første interview siden sagen startede.

- Jeg synes, at det tilhører privatlivets fred. Jeg meldte mig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i 1975, da jeg var 17 år, jeg var aktiv i foreningen de næste tre-fire år og blev også formand. Jeg var også opstillet til kommunalvalget i 1978 som ’ungdommens socialdemokratiske kandidat’, men blev ikke valgt, siger Erling Andersen, der ikke vil afsløre, om han stadig er medlem af Socialdemokraterne.

Erling Andersen har ligefrem skrevet et notat om sin socialdemokratiske fortid, som han har haft liggende klar og nu har valgt at offentliggøre i B.T.