Skat strammer grebet om grænsen

Skat styrker indsatsen mod socialt bedrageri og smugling af narko og tyvekoster over grænsen. Tilrejsende kriminelle fra Østeuropa udgør et stigende problem.

»Jeg er i transit, jeg er i transit,« gentager den bulgarske lommetyv flere gange på gebrokkent engelsk under en storkontrol i samarbejde mellem Skat og politi ved grænsen. Politiet tager hende alligevel med på stationen, fordi hun trodser sit forbud mod at opholde sig i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sociale bedragere, narkosmuglere og tyveknægte skal oftere støde på Skats folk, når de bevæger sig over grænsen. Det er målet med en oprustning af grænseindsatsen, hvor Skat som en del af finanslovsaftalen næste år afsætter 230 fuldtidsansatte til kampen mod den grænseoverskridende kriminalitet.

- Indsatsen dækker jo generelt, men det er klart, at vi intensiverer vores aktivitet der, hvor vi oplever, at risikoen er størst. I den forbindelse har de tilrejsende fra Østeuropa jo spillet en rolle igennem længere tid og gør det i stigende grad, siger skattedirektør i Region Syddanmark Steen de Place Hansen.

LÆS OGSÅ: »En litauer! Ham skal vi ha’«

Grænsekontrol er politisk ønske

Han forklarer, at Skat fremover vil være mere til stede ved grænseovergangene som en reaktion på et politisk ønske.

- Det handler dels om spotkontroller i nærheden af grænsen, og dels sætter vi flere mand af til at opgradere vores indsats bredt på det her område. Så der vil blive tale om en fortsættelse plus en styrkelse af de her kontroller i 2011 i tråd med det politiske ønske, vi oplever, siger skattedirektøren.

LÆS OGSÅ: Dansk politi opruster mod østkriminelle

Skats strammere greb om grænsen kører parallelt med, at politiet styrker både kontrollen ved grænsen og øger den generelle slagkraft mod grænseoverskridende kriminalitet begået af østeuropæere.

Flere øl-smuglere skal fanges

I næste års finanslov er der sat flere penge af til en øget indsats ved grænsen, og det får nu også Skat til at varsle endnu flere kontroller mod danskere og udlændinge, som smugler øl over den dansk-tyske grænse.

- Vi vil forsøge med alle midler at gøre livet så surt som muligt for de her professionelle smuglere, siger lederen af Skats smuglerikontrol i Region Syddanmark til TV Syd.

Han mener også, at grænsekioskerne bærer en del af ansvaret.

- Vi bliver nødt til endnu en gang at appellere til dem om ikke uhæmmet at sælge øl i så store mængder. I mine øjne burde de jo vide, at det ikke er til eget forbrug, når man køber en hel palle øl eller sågar flere. Der er immervæk tale om 100 rammer øl, siger Carl Andersen.