Skat opkræver systematisk for meget i ejendomsskat

Tusindvis af boligejere er blevet ramt af en fejl i Skats IT-systemer og har fået opkrævet for meget i ejendomsskat, vurderer jurist. Skat kender ikke omfanget.

Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række fejl i Skats IT-systemer betyder, at Skat bryder loven og systematisk kræver for i ejendomsskat hos tusindvis af boligejere.

Det fastslår Rafn & Søn, som har specialiseret sig i sager om ejendomsskat ifølge Jyllands-Posten.

»Der er fire-fem situationer, hvor Skats IT-systemer regner forkert. Det er tusindvis af ejendomme, som hvert år bliver omfattet af problemet, og der er som minimum tale om et stort tocifret millionbeløb, som opkræves i skat ulovligt,« siger Christian Gommesen, chefjurist i Rafn & Søn til avisen.

Fejlen stammer tilbage fra en gammel sag fra 2010, hvor tusindvis af boligejere ulovligt blev opkrævet ejendomsskat. Den nye sag er således opstået, fordi Skats IT-systemer i en række situationer stadig ikke beregner skatten efter reglerne, skriver Jyllands-Posten.

Skat er bekendt med problemstillingen, men kender ikke omfanget, lyder det fra Sanne Kjær, underdirektør i Skat.

»Det er nogle gamle it-systemer, vi har, og de skaber de her situationer lejlighedsvist. Vi er ved at undersøge problemets omfang, og vi kan endnu ikke sige, om vi kan identificere de berørte ejendomme, eller om vi må bede borgere om selv at henvende sig,« siger Sanne Kjær til Jyllands-Posten.