Skat jagtede flæskekæppe i skinkeveste

Pølsevogne i hovedstaden fik i denne uge besøg af Skat, og det viste sig, at pølsegryderne var godt fulde af både sort arbejde og socialt bedrageri.

Kelner! En legionær fra dybet med kiks og dyppelse og en congobajer, tak. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan være sin sag at holde styr på indviklede ansættelsesregler, når kunderne står og skriger på en Karl Stegger i slåbrok med rygsæk og mundvand. Men det betyder ikke, at Københavns pølsevogne kan slippe uden om reglerne - selv i den rullende kødkantine skal der være orden i papirene.

Derfor gennemførte Skat i tirsdags en kontrolaktion mod 18 pølsevogne i Storkøbenhavn for at slå ned på blandt andet sort arbejde og socialt bedrageri.

- Vi køber jo også selv en pølse en gang i mellem, og så har vi set, at nogle pølsevogne har svært ved at holde øje med, hvad der bliver solgt og hvem, der sælger det, fortæller afdelingschef hos Skat København, Lisbet Hedelund.

Under tirsdagens bragende forårssol troppede Skats aktionshold derfor op hos 18 forskellige pølsevogne. Hos syv af dem var den gal med enten ansættelser eller overførselsindkomster, og disse syv skal nu undersøges nærmere.

- Nogle skal vi besøge igen, og andre er vi ved at undersøge, fortæller Lisbet Hedelund.

Hjælp at hente

På Københavns Kommunes Erhvervscenter sidder en række rådgivere og eksperter klar til at hjælpe for eksempel ejerne af pølsevognene, men også iværksættere og andre virksomheder i hovedstaden. Centeret er ikke en myndighed i sig selv, men et sted, hvor eksempelvis mindre erhvervsdrivende kan få hjælp til at forstå skatteregler eller miljøkrav.

- Vi forsøger at hjælpe de erhvervsdrivende, så de ikke får problemer under en razzia som den i tirsdags, siger Jette Vinther Kristensen, chefkonsulent i Københavns Erhvervscenter.

Der er mere hjælp at hente på erhvervcenterets vagtlinje: 28 10 79 96.