Skat hjælper strandede flypassagerer

Askeskyen får Skat til at give strandede danskere lov til at køre hjem i biler med udenlandske nummerplader efter nødråb fra rejsebureauer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskere, som er strandet i Nordeuropas lufthavne, kan sætte sig ind i en lejet bil og køre direkte hjem.

Det har Skat givet tilladelse til efter adskillige desperate henvendelser fra rejsebureauer med strandede passagerer rundt omkring i Europa.

- Vi vil gerne hjælpe passagerne med at komme hjem. Normalt må danskere ikke køre rundt i en bil med udenlandske nummerplader, uden at have fået tilladelse. Men det giver vi altså lov til i denne specielle situation, siger afdelingsleder i Skat, Søren R. Hansen.

Det sker helt ekstraordinært i forbindelse med den askesky, der har lukket luftrummet i store del af Nordeuropa. Aflyste fly og lukkede lufthavne har fået konsekvenser for hundredtusinder af flypassagerer - heriblandt også mange danskere.

- Normalt ville man ikke kunne få lov til det, men tilladelsen er givet, indtil lufthavnene åbner igen, siger Søren R. Hansen.

Det gælder kun for flypassagerere, som havde købt en flybillet til et aflyst fly.

Politiet er underrettet om den særlige situation - og er også instrueret i, at man skal vise dokumentation for sit aflyste fly i form af flybilletter eller lignende, hvis man skal have lov at køre hele vejen hjem i en bil med udenlandske nummerplader.

/ritzau/