Skat er tavs om socialdemokratisk pres

Hverken tillidsrepræsentanten eller direktøren hos Skat vil kommentere skatteministerens anklage om, at Socialdemokraterne intimiderer Skats medarbejdere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hverken tillidsrepræsentanten for de Djøf-ansatte hos Skat København eller direktør Erling Andersen har lyst til at kommentere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) beskyldninger om, at Socialdemokraterne intimiderer Skats medarbejdere.

Gennem Djøfs pressechef oplyser tillidsrepræsentanten, at vedkommende ikke ønsker at forholde sig til sagen, der udspringer af S-formand Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnocks, skattesag.

Her har S-lederens skatterådgiver, Frode Holm, og Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass-Larsen, i medierne bedt om en hurtig afklaring hos Skat af sagen.

Det har fået skatteministeren til i Ekstra Bladet at kritisere Socialdemokraterne.

- S-presset er utilstedeligt og helt urimeligt over for Skat's medarbejdere, der blot passer deres arbejde. Jeg vil ikke som skatteminister finde mig i, at man forsøger at intimidere Skat-medarbejderne, siger Troels Lund Poulsen blandt andet til avisen.

Men heller ikke Skat-direktør Erling Andersen vil kommentere Troels Lund Poulsens anklager om intimidering af Skat-medarbejderne.

- Jeg har ingen mening... Skal vi ikke lade ministeren udtale sig om det, lyder det fra direktør Erling Andersen.

Spørgsmål: Det er jo din afgørelse, men jeg vil jo gerne høre, om du og dine medarbejdere føler jer intimiderede af Socialdemokraterne?

- Jeg har ingen bemærkninger til det, for jeg har tavshedspligt om konkrete sager, siger han og tilføjer:

- Jeg opfatter min tavshedspligt som den retssikkerhed, vi yder vores skatteydere. Uanset om skatteyderen er det ene eller det andet.

Henrik Sass-Larsen siger til Ritzau:

- Vi har hele tiden ønsket en hurtig afgørelse i sagen. Det kan man vel ikke bebrejde os. Men jeg kan ikke vide, hvordan eller hvor hurtigt de sagsbehandler, og det hverken kan eller vil jeg blande mig i.

/ritzau/