»Skal man rejse sig?«

De ældre beboere på plejehjemmet Ingeborggården på Frederiksberg tog pænt imod statsministeren, da han i går besøgte dem for at få nye idéer til, hvordan han kan få mere kvalitet for samme penge i den offentlige sektor.

Anders Fogh Rasmussen og socialminister Eva Kjer Hansen besøgte i går Plejehjemmet Ingeborggården på Frederiksberg. Her er både brugerne og de ansatte godt tilfredse ¿ og det ville de to ministre gerne høre om i forbindelse med arbejdet med en ny kvalitetsreform. Her drikker de to ministre kaffe med beboerne Lillian Kilving og Johan Damgaard. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere

»Hvad så med emballage på fire bogstaver?,« spørger en social- og sundhedshjælper.

»Dåse,« svarer en ældre dame.

»Pige på tre, der begynder med et å?«

»Det må så være Åse,« kommer det nede fra enden af det store bord, hvor en medarbejder på Plejehjemmet Ingeborggården har samlet 15 beboere til en gang hjernegymnastik i form af krydsord.

Men så kommer statsministeren gående forbi bordet.

»Skal man rejse sig,« spørger en ældre dame, der et øjeblik har glemt sin Emma Gad, en smule befippet.

»Det er ikke nødvendigt,« siger social- og sundhedshjælperen: »Det er jo statsministeren.«

Glade og tilfredse
Anders Fogh Rasmussen og socialminister Eva Kjer Hansen trykkede mange hænder, da de i går besøgte hovedkontoret for hjemmeplejen i Vanløse, Brønshøj og Husum samt Plejehjemmet Ingeborggården på Frederiksberg.

Begge steder kunne både brugerne og de ansatte fortælle, at de var glade og tilfredse. Og det var netop det, som Fogh og Eva Kjer Hansen ville høre om, for senere at inddrage deres erfaringer i arbejdet med en ny reform af den offentlige sektor - kvalitetsreformen.

»Et vigtigt spor i arbejdet er at komme ud og besøge hverdagens eksperter,« sagde Anders Fogh Rasmussen på det efterfølgende pressemøde:

»I hjemmeplejen fik vi så også demonstreret i praksis de meget omtalte håndholdte computere, som er et fantastisk positivt eksempel på, hvordan en investering i noget teknologi rent faktisk ender med at give bedre personlig omsorg og pleje til brugerne.«

To hjemmehjælpere instruerede netop de to ministre i brugen af PDA'en under besøget hos Hjemmeplejen.

»Tidligere sad man jo og skrev på papir,« udbrød den ene om den fjerne fortid, hvor de stadig brugte blyant og papir til at tilrettelægge arbejdet i hjemmeplejen i Brønshøj.

Men der var også tid til en rundtur begge steder.

Lillian Levin på 84 erklærede sig selv som »venstrekvinde«, og havde da også ventet hele dagen på Fogh.

»Jeg synes da godt om ham. Men han var lige ved at smutte fra os. En gang og aldrig mere,« sagde hun. Her havde Fogh nemlig styr på kvinderne.