Skal man grine eller græde? Samsø-færgens nye navn springer i øjnene

Der var kommet mange navneforslag ind, da forbindelsen mellem Samsø og Aarhus skulle navngives. Men opbakningen om M/F Issehoved var størst.

arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Nej, du læste ikke forkert. Snart kan du sejle til Samsø fra Aarhus med det gode skib M/F Issehoved. Det blev en realitet efter weekendens generalforsamling i Samsø-Aarhus Forbindelsen. Det skriver TV 2 Østjylland.

I forbindelse med weekendens generalforsamling var der blevet lagt op til at færgen, der indtil videre har haft navnet Sogneprinsen, skulle have et nyt navn.

Og der var også kommet adskillige bud ind - faktisk på den gode side af 100 bud på det nye navn. Men ved generalforsamlingen blev det besluttet, at færgen skulle have et nyt navn.

Blandt de mange bud havde der været adskillige forslag som Titanic 2, Kong Henrik og Syden Dronning - alle ganske fængende navne, men det endte altså med at blive M/F Issehoved, der løb med sejren i sidste ende.

Gode og mindre gode forslag

Hans Christian Hesseldal, der er formand for arbejdsgruppen bag færgeruten forklarer om navnet til den nye færge.

»Folk har haft en måneds tid til at komme med bud på et nyt navn, og vi har fået gode og mindre gode forslag, siger han til TV 2 Østjylland.

Han regner med, at færgen endeligt kan blive navngivet i slut maj eller start juni.

Færgen er for tiden på værft i Faaborg, hvor den bliver gjort klar til at kunne leve op til de danske søfartsregler.

Begrundelsen for det nye navn til færgen skal findes i, at Issehoved, som ligger på det nordlige Samsø, er et sted, hvor man mere eller mindre kan følge hele færgens tur til og fra Aarhus.