Skal det være muligt for en mand at få en »juridisk abort«?

Ifølge en Gallup-undersøgelse er 39 procent af danskerne enige i, at en mand bør kunne få juridisk abort, hvis kvinden vælger at få barnet mod hans vilje. Hvad mener du?

Thomas Nielsen i sit hjem. Han fortæller, hvordan han for fem år siden blev narret af en kvinde, han var kæreste med, til at gøre hende gravid. Hun sagde, at det kunne hun ikke blive. Men da hun blev gravid ville hun beholde barnet, og han ville have en abort. Han har siden forsøgt at få anerkendt i retssystemet, at han kunne fraskrive sig faderskabet ved en såkaldt juridisk abort. Det er ikke lykkedes. Men en Gallup viser, at rigtig mange danskere faktisk mener, at mænd bør have ret til fri, juridisk abort, på lige fod med, at kvinder har ret til fri abort. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Nielsen, der er blevet far mod sin vilje, mener, at mænd bør have ret til en såkaldt juridisk abort, hvor manden frakender sig sit faderskab, slipper for at betale børnepenge, men til gengæld mister retten til samvær med barnet. Svarende til at være sæddonor.

Ifølge en Gallup-undersøgelse er 39 procent af danskerne enige i, at en mand bør kunne få juridisk abort, hvis kvinden vælger at få barnet mod hans vilje.

Hvad mener du? Del din mening herunder hvis du er logget ind..Du kan også deltagen i debatten på vores Facebook-side.