Skånes politi efterforsker 116 sager om stenkast mod biler

Senest fredag blev en bil med danske nummerplader ramt af sten kastet på motorvejen mellem Malmø og Ystad.

Vejstrækningen E65 imellem Malmø og Ystad hærges af stenkast mod danske biler. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bunken over sager med biler – særligt på danske nummerplader – der bliver ramt af sten, mens de kører på svensk vej, bliver ved med at vokse.

Seneste optælling lørdag viser, at politiet i Skåne har modtaget 116 anmeldelser om stenkast på strækningen mellem Malmø og Ystad i løbet af de seneste måneder.

Cirka 10 af anmeldelserne handler om svenske biler, mens målet altså i mere end 100 episoder har været en dansk bil.

Det fortæller Ewa-Gun Westford, der er politikommissær og talsmand for Skånes politi.

»Vi har nu registreret 116 stenkast. Senest blev en dansk kvindes bil ramt fredag morgen, mens vi indtil videre lørdag har haft ro,« siger Ewa-Gun Westford kort før klokken 12 lørdag.

Den danske kvinde slog alarm til politiet, efter at hendes bil var blevet ramt af en sten. På grund af misforståelser rykkede det svenske politi først ikke ud til stedet, men det skete efterfølgende, understreger Ewa-Gun Westford.

Fredag eftermiddag kom der også en anmeldelse, men her viste det sig, at der formentlig var tale om stenslag og altså ikke kast med sten.

Politiet i Sverige efterforsker hændelserne og ser med stor alvor på sagen. Derfor har der blandt andet været hunde, droner og helikoptere inddraget i arbejdet.

»Vi gør meget, så meget vi kan. Der er tale om en strækning, hvor man kører med høj hastighed, så vi er bekymrede,« siger Ewa-Gun Westford.

Hun fortæller, at politiet arbejder med flere teorier. Dog kan hun ikke uddybe dem af hensyn til efterforskningen.

Mange danskere kører på motortrafikvejen mellem Malmø og Ystad, når de kører til og fra Bornholm.

Bliver man ramt af en sten, opfordrer Ewa-Gun Westford til, at man øjeblikkeligt stopper bilen og ringer til politiet.

»Vi må vide, hvor det sker, og hvornår det sker. Vi skal frem hurtigst muligt. Derfor skal alle, der rammes, stoppe op og slå alarm med det samme,« siger hun.

/ritzau/