Skål: Alkohol påvirker ikke kvinders chance for graviditet

Kvinder som drikker op til 14 genstande om ugen har ikke mindre sandsynlighed for at blive gravide end kvinder, som ingen alkohol indtager, viser et nyt studie.

Kvinder som drikker op til 14 genstande om ugen, har ikke mindre sandsynlighed for at blive gravide end kvinder, som slet ikke rører alkohol. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arina Habich
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsøger man som kvinde at blive gravid, kan man roligt takke ja til en øl i processen. Op til 14 genstande om ugen påvirker nemlig ikke kvinders fertilitet og chancen for at blive gravid.

Det fastslår et nyt forskningsprojekt fra Klinisk Epidemiologisk Afdeling ved Aarhus Universitet, som siden 2007 har kortlagt alkoholforbruget hos 6.120 kvinder, som aktivt har forsøgt at blive mødre.

Her er konklusionen, at kvinder som drikker op til 14 genstande om ugen ikke har mindre sandsynlighed for at blive gravide end kvinder, som slet ikke rører alkohol.

Forskningsstudiet er dog ikke en opfordring til kvinder om at skrue op for alkoholindtaget, men samtidig er der ingen grund til, at kvinder forbyder sig selv at indtage alkohol.

»Et foster kan være sårbart over for alkohol i de første par uger efter undfangelsen, så i dagene fra ægløsningen indtil graviditet er udelukket, er det klogt at holde igen. Omvendt viser studiet, at fravalg af alkohol er en unødvendig begrænsning at lægge på sig selv,« siger seniorforsker Ellen M. Mikkelsen i en pressemeddelelse.