Sjællandske kørekortselever tvinges til prøve på Fyn

Flyt opgaven væk fra politiet, foreslår Dansk Kørerlærer-Union.

Skolevogns-demonstration.: En kortege af køreskolebiler kørte torsdag middag rundt i Aalborg-Nørresundby området. Formålet med demonstrationen var, ifølge Kørelærerforeningsformand Jens Madsen Aalborg, at gøre opmærksom på at der nu er flere ugers ventetid på at få eleverne til køreprøve. Kørelærerforeningen vil have at justitsministeren skal give tilladelse til at politiet skal uddanne civile motorsagkyndige, så det ikke kun er uddannede politifolk der står for prøverne. Her er skolebilerne efter turen gennem byen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ventetiderne til en køreprøve på Sjælland er nu så lange, at kørelærerne er begyndt at bestille tider på Fyn, skriver DR Sjælland.

Ventetiden på at komme til praktisk køreprøve er omkring 6 uger.

Ifølge formand for Dansk Kørelærer-Union René Arnt, betyder den lange ventetid blandt andet at folk, som skal bruge kørekortet på arbejde eller til en lærerplads bliver presset på tid.

Derfor kræver Dansk Kørelærer-Union nu politisk handling på problemet.

- Hvis politiet ikke kan skaffe mere mandskab til opgaven, må opgaven flyttes til en anden styrelse eller i sidste ende privatiseres, siger landsformand René Arnt til DR Sjælland.

Og på Christiansborg, bliver der måske snart gjort noget ved problemet.

Torsdag skal Dansk Kørelærer-Union nemlig til møde hos transportudvalget, og justitsminister Søren Pape Poulsen (C) har for nyligt modtaget en endnu ikke offentliggjort redegørelse fra Rigspolitiet med forslag til, hvordan de lange ventetider på en køreprøve kan løses.