Simi Jan afviser pakistanske anklager

Journalist Simi Jan bliver torsdag beskyldt for at være blacklistet af det pakistanske indenrigsministerium, men selv afviser hun anklagen.

Den fælles korrespondent for TV2 og Politiken, Simi Jan, bliver i den pakistanske avis The Nation beskyldt for at skade Pakistans nationale interesser. Fold sammen
Læs mere

Der er ingen hold i anklagen.

Det er meldingen fra TV2 og Politikens fælles korrespondent i Pakistan Simi Jan. Hun bliver i den pakistanske avis The Nation beskyldt for at skade landets interesser.

- Det er fuldstændig forkert, hvad der står i avisen. Jeg er hverken deporteret eller blacklistet. Jeg aner ikke, hvor oplysninger om, at jeg skulle have skadet Pakistans interesser kommer fra, siger Simi Jan til TV2 NEWS.

The Nation skriver, at der er beviser på nogle voldsomme anklager mod Simi Jan og hendes kollega Puk Damsgård, der er korrespondent for DR og Jyllands-Posten. Oplysningerne skulle ifølge avisen stamme fra unavngivne kilder i det pakistanske indenrigsministerium. Og på grund af informationerne skulle de begge angiveligt være sortlistet af Pakistans indenrigsministerium.

- Jeg kan ikke engang spekulere i, hvad de kunne ligge inde med af beviser, for der er ikke sket noget, hvor jeg kunne have skadet Pakistans interesser, siger Simi Jan.

Desuden oplyser indenrigsministeriet, at både Simi Jan og Puk Damsgård skulle være deporteret ud af det katastroferamte land i henholdsvis maj og juni.

- De tilbagekaldte mit visum i juni måned af sikkerhedsmæssige årsager. Det kan selvfølgelig tolkes på mange måder, men jeg er ikke deporteret ud af landet og har aldrig følt mig truet, siger journalisten til TV2 News.

Beskyldningerne i avisen The Nation kommer i forbindelse med, at udviklingsminister Søren Pind netop har afsluttet et besøg i Pakistan, hvor både Simi Jan og Puk Damsgård fulgte med ham rundt i landet.

- Jeg fik et fem dages visum i forbindelse med Søren Pinds besøg, og det er bestemt ikke ulovligt. Jeg har det hele på skrift, siger journalisten.

/ritzau/