Sildepostej og fiskefrikadeller trukket tilbage efter listeria-mistanke

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To forskellige produkter fra to forskellige producenter er lørdag blevet trukket tilbage på grund af listeria-mistanke. Det drejer sig om sildepostej fra City Farming Nordics og fiskefrikadeller fra Norway Seafoods.

Den svenske producent bag sildepostejen har i en egenkontrol påvist listeria. Da det ikke har været muligt at afgrænse problemet, tilbagetrækkes hele partiet, skriver Fødevarestyrelsen.

Sildepostejen er solgt i Superbest, Eurospar, SuperBrugsen, Frydenholm, Wika Supermarked, Jacob Kongsbak Lassen og Supergros A/S. Tilbagetrækningen omfatter alle holdbarhedsdatoer.

Samtidig tilbagetrækkes Thorfisk fiskefrikadeller solgt i Irma og Havfrisk fiskefrikadeller solgt i Netto og Døgnnetto. Producenten bag, Norway Seafood, skriver i en pressemeddelelse, at der er fundet listeria i produkter fra samme stegning.

For frikadellerne solgt i Irma gælder det dem, der har sidste anvendelsesdato 17. november, mens det for Nettos fiskefrikadeller gælder for de pakker, der har sidste anvendelsesdato både 16. og 17. november.

Listeria kan i sjældne tilfælde forårsage meningitis og blodforgiftning.