Sikkerhedsfirma advarede DR om sikkerhedsrisiko inden dødsulykke

Københavns Befæstning på søfortet Trekroner var rammen om P3's fejring af sin 50 års fødselsdag, hvor en 32-årig mand gled i noget græs og faldt fire meter ned på nogle kampesten og døde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et sikkerhedsfirma havde på forhånd advaret Danmarks Radio om risikoen for en ulykke som den, der i sidste weekend kostede en 32-årig mand livet ved fejringen af et jubilæum for radiokanalen P3 på Trekronerfortet i Øresund.

Det oplyste TV 2 onsdag aften efter at have fået aktindsigt i den risikovurdering, som det private sikkerhedsfirma ConCom Safety forud for P3-festen udarbejdede for Danmarks Radio, skriver bt.dk.

I risikovurderingen beskriver firmaet den mest sandsynlige ulykke som »et enkelt dødsfald«, hvor »en gæst falder ned og rammer ryg eller hoved mod sten og eventuelt drukner,« skriver bt.dk.

Den 32-årige mand døde efter at være styrtet fire meter ned i nogle sten. En kammerat til den 32-årige faldt også de fire meter ned, men overlevede sine kvæstelser.

Københavns Politi havde givet tilladelse til P3-arrangementet på Trekroner. Politiinspektør Mogens Lauridsen fra Københavns Politi siger til TV 2:

»Selve arrangementet var der ikke noget spektakulært omkring. Stedet var specielt, men der så det ud til, at man havde taget højde for de risici, der kunne være«.

BNB