Sigtets bror: "Bombe" var til madlavning

Genstand i familiens ransagede hjem i Greve var ingredienser til madlavning, siger bror til den sigtede. PET bekræfter, at genstanden var "harmløs".

Broderen til den sigtede 26-årige dansk-iraker var mødt frem ved retten i Glostrup. Han mener, at broren er uskyldig. Foto: Mads Nissen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Broderen til den sigtede 26-årige dansk-iraker var mødt frem ved retten i Glostrup. Han mener, at broren er uskyldig. Foto: Mads
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mistænkelige genstand, der i går fik politiet til at evakuere to opgange i Greve, var harmløs. Det bekræfter PET over for berlingske.dk, selv om undersøgelserne "endnu ikke er helt afsluttet", som det hedder.

Lillebroren til den 26-årige mand, der onsdag blev anholdt i terrorsagen, var torsdag mødt op i retten i Glostrup, hvor tre personer indrejst fra Sverige lige nu sidder i grundlovsforhør. Den herboende 26-årige irakiske mand blev dog løsladt tidligere på morgenen, da PET ikke vurderede, at man havde materiale nok til at forlange ham varetægtsfængslet som de andre tre mænd.

- Nu er min familie lettet, sagde broderen ifølge Ritzau.

LÆS OGSÅ:
Bomberyddere fjernede harmløs dunk

- Min storebror er uskyldig, og det er det, der viser sig nu, lød det fra broren til pressefolkene i Glostrup.

Løsladelsen betyder dog ikke, at PET har opgivet sagen mod den 26-årige. Sigtelsen opretholdes. Hans rolle i sagen er angiveligt, at han har sørget for at skaffe en lejlighed til de tre mænd, der fremstilles i grundlovsforhør.

Den genstand, som bomberyddere sent i aftes fjernede fra familiens lejlighed, er ifølge broderen "noget, der bruges til madlavning".