Sigtet kvindekrænker fanget på overvågning

En 43-årig mand, der mistænkes for at stå bag en række overgreb på kvinder i København, er sigtet for i alt fem forhold. Et af overgrebene er fanget på video, fortæller anklageren.

kort
Overgrebene er sket i et afgrænset område af København, som her er skitseret på Politiets kort. Fold sammen
Læs mere

Mandag formiddag sidder en 43-årig mand med afrikansk baggrund i grundlovsforhør i Dommervagten i København sigtet for i alt fem forhold - fire tilfælde af blufærdighedskrænkelse og et voldtægtsforsøg af en ung kvinde i hendes lejlighed på Østerbro 31. oktober.

Manden nægter sig skyldig i alle sigtelser og siger, at »han lå hjemme og sov« på gerningstidspunktet ved et af forholdene lørdag 7. november. Han forklarer videre, at han havde spist sammen med sin ekskone og barn og ellers været hjemme fra klokken 19.30 fredag til lørdag formiddag klokken ti. Dermed benægter han to forhold, som ifølge politiet har fundet sted i weekenden.

Yderligere fortæller han, at »ingen har set ham derhjemme«.

Den 43-årige mand mistænkes for at stå bag en række overgreb på kvinder i København den seneste tid. Han blev anholdt søndag aften efter flere dages efterforskning. Ifølge Københavns Politi var det en henvendelse fra en yngre kvinde, der gjorde det muligt for politiet at fange den formodede gerningsmand. Hun kunne genkende manden på grund af den store medieomtale af sagen.

Ifølge anklager Erik Hjelm fra Københavns Politi er der overvågning fra 7Eleven på Nørrebrogade på Nørrebro i København, som »svarer nøje« til offerets beskrivelse af gerningsmanden. I øvrigt er det politiets opfattelse, at det »godt kan være den anholdte«, tilføjer anklageren.

»På overvågningen ses den formodede gerningsmand, der kommer gående imod sit offer og tager fat i hendes baller, da han går forbi og griber fat i hendes jakke. Hun råber op, og han slipper hende og går videre,« fortæller anklageren under grundlovsforhøret.

Den formodede gerningsmand var desuden på en Statoil lørdag klokken 16.14, hvor han købte optankning til sin mobil. Det var sådan, politiet fandt ham.

Et vidne på en kaffebar ved Statoil mente, manden passede på beskrivelsen, og hun følte sig utryg ved ham. Hun tog billeder af manden med sin mobil og forlod stedet, da han kom hen og satte sig ved siden af hende.

Grundlovsforhøret mandag bliver holdt bag delvist lukkede døre af hensyn til offeret for voldtægtsforsøget. Der er også nedlagt navneforbud.

Den 43-årige formodes at være en af i alt to kvindekrænkere, som har været på spil i København de seneste måneder. Således anholdt politiet natten til søndag en rumænsk mand, der også mistænkes for at stå bag en række overgreb i hovedstaden.