Sigtet islamist deler dræber-video på Facebook

Den sigtede dansk-marrokanske islamist Sam Mansour har angiveligt delt en video, hvori der bliver skudt til måls efter plakater med en lang række danskere. Han sidder fortsat i lukket grundlovsforhør i retten på Frederiksberg.

Fangetransporten med den 54-årige Sam Mansour på vej til retten på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den dansk-marrokanske islamist, Sam Mansour, har på sociale medier angiveligt delt en video, hvor andre islamister skyder til måls efter kendte danskere.

Det skriver DR.

Mansour, også kendt som »Boghandleren fra Brønshøj« og tidligere hed Said Mansour, blev tirsdag aften anholdt af Københavns Politi og i formiddag stillet for retten på Frederiksberg sigtet for en lang række alvorlige forhold, der knytter sig til bl.a. terror.

Grundlovsforhøret imod ham er for lukkede døre og stadig i gang.

Ifølge sigtelsen er han på Facebook kommet med »en lang række opfordringer til væbnet jihad (hellig krig) og hyldest af hellige krigere«.

»..., herunder... trusler mod navngivne danske statsborgere...,« hedder det i sigtelsen.

Ifølge DR er videoen lavet af den dansktalende, yderliggående islamist Abu Khattab, der er meldt dræbt i borgerkrigen i Syrien.

I videoen på Youtube snakker Abu Khattab om at bekæmpe de vantro. Videoen er i dag fjernet fra Youtube.

Abu Khattab skyder sammen med andre i videoen til måls efter billeder af Nato-generalsekretær og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, mellemøstekspert og tidligere politiker Naser Khader, tegner Kurt Westergaard, journalist og forfatter Lars Hedegaard, tidligere agent Morten Storm og imam Akhmed Akkari.