Sigtet for folkedrab løsladt

En 51-årig mand fra Rwanda, der er sigtet for folkedrab, blev fredag løsladt af anklagemyndigheden. Forsvarer kritiserer forløbet og kræver erstatning.

Statsadvokat Birgitte Vestberg besluttede fredag at løslade en 51-årig mand, der er sigtet for at stå bag en massakre på 25 tutsier uden for Rwandas hovedstad Kigali i april 1994.

Efterforskningen har stået på siden januar 2006, men alligevel må statsadvokat Birgitte Vestberg sande, at der ikke er fremskaffet tilstrækkelige beviser mod den 51-årige til, at man vil opretholde varetægtsfængslingen.

Den 51-årige har siddet varetægtsfængslet siden september i fjor, mens anklagemyndigheden har forfulgt sagen i flere lande på tre kontinenter. Han har under hele forløbet erklæret sig uskyldig, og hans advokat forlanger nu erstatning for fængslingen.

- Det er uforståeligt, at det har taget så lang tid, for beviserne har været mangelfulde hele vejen igennem. Og det sætter alvorlige spørgsmålstegn ved rettens selvstændighed, siger advokat Bjørn Elmquist.

/ritzau/