Sigtelse: Mand bragte andre i fare med vandscooterræs

Østjyllands Politi har torsdag sigtet en mand for at have forvoldt fare for andre med sin vandscooter.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Torsdagens fine vejr trak folk til havneområdet i Aarhus. Flere troppede også op med vandscootere.

Det kastede i løbet af dagen anmeldelser om for hurtig sejlads af sig. Det endte med, at en 35-årig mand blev sigtet for at have forvoldt fare for andre, oplyser Østjyllands Politi.

Politiets specialpatrulje tog ned til havneområdet ved Den Permanente, der er en badeanstalt, for at holde øje med vandscooterne.

Da førerne af vandscooterne blev opmærksomme på, at politiet var til stede, sejlede de længere ud og holdt sig ude på vandet.

»Politifolkene besluttede derfor at lade som om, at de forlod området for at lokke vandscooter-sejlerne ind til havnekanten.«

»Det bar frugt - og kort tid efter fik politiet fat i en 35-årig mand, der blev sigtet for at have forvoldt fare for andre ved at have sejlet for hurtigt og for tæt på kysten,« lyder det i pressemeddelelsen.

En 24-årig mand er sigtet i en anden sag om vandscootere. Han sigtes for dobbelt uagtsomt manddrab for hensynsløst at have udsat andre for livsfare og for at have undladt at hjælpe personer i nød.

Det er sket, efter at to amerikanske kvinder tidligere på måneden mistede livet, fordi den 24-årige ifølge politiet på sin vandscooter kolliderede med kvindernes båd i Københavns havn.

Efter ulykken har der været heftig debat om vandscootere.

Fra Østjyllands Politis side er man glad for, at borgerne er opmærksomme og kontakter ordensmagten, når det er nødvendigt.

»Vi er rigtig glade for, at folk kontakter os, når de ser de her vandscootere, der sejler hensynsløst og er til fare for andre i havneområdet.«

»Det skal vi have stoppet, og derfor sendte vi også med det samme en patrulje derned,« siger Jesper Bøjgaard Madsen.