Sigtelse: 42-årig dræbte mand med tre skud i torso

En 42-årig mand er fredag i grundlovsforhør i Glostrup, sigtet for drab. Han nægter sig skyldig.

Der blev skudt tre gange med en pistol i en villa i Gladsakse fredag morgen, hvor en 47-årig mand mistede livet.

Skuddene ramte ham i torsoen, og fredag eftermiddag er en 42-årig mand blevet sigtet for manddrab ved Retten i Glostrup.

Under grundlovsforhøret nægter manden sig skyldig i drabssigtelsen, men han erkender sig skyldig i vold med døden til følge.

Den sigtede bliver varetægtsfængslet frem til 17. april og bliver indstillet til en mentalundersøgelse. Ingen af delene modsætter han sig.

Trods protester fra pressen, der er mødt op i retten, bliver der nedlagt navneforbud i sagen.

Manden er iklædt blå gummisko, cowboybukser en mørkeblå sweatshirt og bærer briller, da han møder op til grundlovsforhøret.

Han lader til at være fattet, til trods for det drama han tidligere har været en del af i en villa i Gladsaxe.

Skyderiet skal være sket på en adresse på Stengårds Allé i Kongens Lyngby. Adressen ligger dog i Gladsaxe Kommune, hvorfor sagen er for retten i Glostrup.

Ud over at bekræfte, at han blev anholdt omkring klokken 07.25, forholder den 42-årige sig tavs under retsmødet.

Retsmødet var en smule forsinket, fordi den sigtede skulle have lejlighed til at tale med sin forsvarer først. De havde ikke mødt hinanden inden.

Sigtelsen, som anklager Peter Rask læser op i retten, fylder kun to linjer. Det er også det eneste, som pressen får oplyst, inden dørene til salen bliver lukket.

Hærkommandoen har tidligere bekræftet, at der er tale om en soldat i hæren, som tidligere har været udsendt.

Hærkommandoen oplyser fredag eftermiddag, at gerningsvåbnet ifølge politiets oplysninger til Forsvaret skal være en pistol af mærket Neuhausen.

Det er også det mærke, som anvendes i Forsvaret. Generalmajor Kenneth Pedersen formoder derfor, at der er tale om et af Forsvarets våben.

/ritzau/