Signe hev Syrien-skilte ned i Thisted: Nu bliver hun truet på livet

To piger er blevet truet på livet, efter de har taget flere af de skilte ned, som viser afstanden fra Thisted til Syrien og Irak. Skiltene er angiveligt sat op som opfordring til de lokale flygtninge til at forlade landet.

Skiltene er ifølge de to Thisted-piger Signe Rønn og Stine Holm racistiske, og derfor drog de to piger i weekenden ud for at hive nogle af skiltene ned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi likviderer jer. Vi ved, hvor I bor. I bliver overvåget.

Sådan lyder de barske trusler, som er tikket ind på Signe Rønn og Stine Holms mobiltelefoner i denne uge.

»Vi har modtaget trusler om, at de vil likvidere os – altså simpelthen slå os ihjel – fordi vi har hevet nogle skilte ned. Vi har fået private sms’er på vores telefoner om, at de ved, hvor vi bor, og at vi skal passe på, for vi bliver overvåget,« siger Signe Rønn til netmediet limfjordupdate.dk.

Der er ikke tale om nogle helt almindelige skilte, som de to piger har fjernet, men om de skilte, som vakte stor debat i løbet af weekenden. Flere steder omkring flygtningelejren i Thisted blev der på Store Bededag nemlig sat skilte op, som viser afstanden i kilometer til Syrien og Irak. Formålet er angiveligt at få beboere i den lokale flygtningelejr til at rejse tilbage til deres respektive hjemlande.

Heftig uenighed om skiltene

Men skiltene er ifølge Signe Rønn og Stine Holm racistiske, og derfor drog de to piger i weekenden ud for at hive nogle af skiltene ned. De delte billeder af aktionen på deres private Facebook-sider, og opslagene er efterfølgende blevet delt og kommenteret flittigt.

For sagen om skiltene har i den grad skabt debat. Skiltene er blevet beskyldt for at være særdeles racistiske og fremmedfjendske, men også beskrevet som værende sjove, humoristiske indspark i flygtningedebatten.

Det er uvist, hvem der står bag opsætningen af dem, men ifølge rygter på de sociale medier er det sympatisører med det indvandrerkritiske Danskernes Parti. Til den beskyldning sagde formand for partiet, Daniel Carlsen, i går til Berlingske:

»Jeg ved ikke, hvem der har sat dem op. Men jeg ville da blive overrasket, hvis det ikke er nogen fra vores parti.«

Del af Danskernes Partis kampagne

Partiet har siden opsætningen af skiltene ifølge sin hjemmeside uddelt 6.000 løbesedler til husstande i området med samme billede af afstanden fra Thisted til de to lande i Mellemøsten.

Mandag meldte Folkekirkens Nødhjælp sig derfor på banen med en modkampagne, for at forsøge at nuancere billedet.

Se Folkekirkens Nødhjælps Facebook-opslag her:

Nødhjælpsorganisationen har photoshoppet et billede af de omdiskuterede skilte og designet endnu et skilt, som er placeret under angivelserne mod Syrien og Irak. Her fremgår det, at der er præcis ligeså langt til »krig, sult, raketangreb og tortur« som til de to mellemøstlige lande.

Det er endnu uvist, hvem der står bag truslerne mod Signe Rønn og Stine Holm, men truslerne er anmeldt og politiet efterforsker i øjeblikket sagen.