Sidste farvel til Jesper Klein

Arbejdermuseet i København lagde søndag rammen om den folkekære skuespillers bisættelse.

Jesper Kleins søn Sebastian og skuespiller Flemming Jensen er med til at bære kisten ud efter mindehøjtideligheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: SISSE STROYER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere hundrede mennesker mødte søndag eftermiddag op på Arbejdermuseet i det indre København for at sige et sidste farvel til skuespilleren Jesper Klein, der døde den 22. august.

Her havde hans familie arrangeret en mindehøjtidelighed for den folkekære skuespiller og komiker. Jesper Klein var ateist og ikke medlem af folkekirken, og derfor skulle bisættelsen ikke foregå i en kirke.

- Vi har valgt Arbejdermuseet, fordi Jesper selv havde nævnt, at det kunne være en mulighed. Da vi spurgte museet, om de kunne klare en bisættelse, mente de, at det kunne de godt", har Jesper Kleins nevø Steen Svanholm fortalt til B.T.

En lang række af Kleins venner og tidligere skuespillerkolleger mødte også op ved mindehøjtideligheden, blandt andre Tom McEwan, Ole Ernst og Lone Hertz. 

Den rette balance

Ifølge bt.dk talte sognepræst Flemming Pless, skuespiller Flemming Jensen samt Kleins søn Sebastian ved mindehøjtideligheden.

- Jeg er meget lettet over, at det lykkedes at finde den rette balance. Far ville have elsket det. Det har været bevægende og rørende, ikke for sørgeligt og ikke for muntert, sagde Sebastian Klein til bt.dk efter højtideligheden.

Jesper Klein døde efter kort tids kræftsygdom på Diakonissestiftelsens hospice på Frederiksberg om aftenen den 22. august. Han blev 66 år gammel. Skuespilleren stedes til hvile på Vor Frelsers Kirkegård på Amager ved siden af sin kone Lykke Nielsen, der også døde af kræft tilbage i 2006.