Sharia i Vollsmose

Imamer udmåler straffe til muslimer i Vollsmose i stedet for retssystemet, siger politiet. Det passer ikke, siger imam.

Vollsmoses imam Abu Bashar med det borgerlige navn Mohammed Al Kahled Samha. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ernst van Norde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op mod 90 procent af alle politi-anmeldelser i Vollsmose bliver trukket tilbage efter få dage, fordi imamer og andre magtfulde mænd i området selv løser sagerne. Det skriver dagbladet Information i dag.

Men imamer involverer sig udelukkende i sociale problemer og overlader de kriminelle problemer til politiet. Det siger imam Abu Bashar fra Odense-bydelen Vollsmose til DR.

Han genkender overhovedet ikke det billede, som dagbladet Information tegner af imamernes rolle i konflikter i det muslimske miljø.

Ifølge politiassistent Torben Aagaard, der arbejder i Odense-bydelen, bliver op mod 90 procent af anmeldelserne til politiet trukket tilbage, fordi imamerne løser problemet på måder, der involverer penge, trusler og vold.

"Som det er i dag, er der jo kriminelle, der aldrig får en straf efter dansk retspraksis," siger Torben Aagard til Information.

Men Abu Bashar afviser historien pure.

- Det er 100 procent forkert. Det meste af vores arbejde drejer sig om problemer i familier eller mellem ægtefolk, siger Abu Bashar til DR.

- Imamerne involverer sig udelukkende i sociale problemer. Kriminelle problemer overlader vi til politiet og domstolene, siger han.

Til dagbladet Information vil imamen ikke kommentere spørgsmålet, om der indgår vold i løsningen af sagerne, men han fortæller dog, at "det er en del af kulturen at lytte til imamen, og derfor har imamen meget magt - også mere end politiet i nogle sammenhænge".

/ritzau/Berlingske.dk