SF undrer sig over Pegida-talsmand

Det undrer SFs gruppeformand i København, at den islam-kritiske skolepsykolog Nicolai Sennels overhovedet har lyst til arbejde i Københavns Kommune.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhver må ytre sig, understreger Ayfer Baykal, gruppeformand for SF i Københavns Borgerrepræsentation. Men hun undrer sig over, at islam-kritiker og skolepsykolog Nicolai Sennels overhovedet har lyst til arbejde i Københavns Kommune.

»København er en rummelig by med plads til alle på tværs af religion, seksualitet og køn. Derfor undrer det mig, at han har lyst til at arbejde i kommunen. Han må jo synes arbejdet er nyttesløst,« siger hun.

Ayfer Baykal henviser til et citat, der er gengivet i torsdagens Berlingske fra Euronews.dk i 2010. Her siger Sennels blandt andet, at »massiv indavl i den muslimske kultur de seneste 1.400 år kan have gjort katastrofal skade på deres genpulje«.

Udtalelserne har fået en gruppe af Nicolai Sennels’ kolleger til at udtrykke mistillid til, om han er i stand til at passe sit arbejde.

Hos SF vil gruppeformanden under ingen omstændigheder blande sig i skolepsykologens ansættelsesforhold. Det er en opgave for forvaltningen, lyder det.

Samme melding kommer fra de Radikales gruppeformand, Henrik Nord, der understreger, at det ingenlunde er kommunens politikere, der skal blande sig i kommunens ansættelser.

»Som politiker vil jeg selvfølgelig spørge forvaltningen, hvad er op og ned i det her, og hvilken betydning det har for hans virke fagperson eller som psykolog,« siger han.

Til Berlingske siger Nicolai Sennels, der også er talsmand i den islamkritiske forening Pegida, at kollegaerne ikke har henvendt sig til ham på noget tidspunkt om hverken brevet eller deres bekymringer.

»Jeg har alene benyttet mig af min ytringsfrihed som privatperson,« siger han til Berlingske.