SF: Storm Rasmussen har sovet i timen

Vibeke Storm Rasmussen (S) har taget sig en gevaldig blunder på sin politiske vagt, og derfor er hovedstadens skadestuer sandet til i ventetider og patienter, mener SF.

Ventetider på op til 12 timer med alvorlige konsekvenser for patienterne til følge. Det er realiteten på flere danske skadestuer. Her venter patienter på Herlev Hospital. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF på Christiansborg retter en skarp kritik mod den øverste politiske leder af sygehusvæsnet i Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen (S).

Partiets sundhedsordfører mener, at Vibeke Storm Rasmussen har sovet i timen og ikke taget hånd om de problemer, som en ny hospitalsstruktur i hovedstadsområdet har medført. Problemer, der som Berlingske har afdækket, har resulteret i ventetider på op til 12 timer på hovedstadens skadestuer.

- Vibeke Storm har taget sig en gevaldig blunder, og hun har et meget stort forklaringsproblem over for, hvad der kan gøres ved problemer, som vi i øjeblikket ser i hovedstaden med meget lange ventetider og elendige vilkår på skadestuerne. Hun har i adskillige år haft ansvaret for sygehusene i området, men det eneste hun kan komme op med nu er at sige, at hun vil komme med en plan efter sommerferien. Det er simpelthen ikke godt nok, siger Jonas Dahl.

Passiv reaktion

Hans udfald kommer, efter at Vibeke Storm Rasmussen kontant skød et forslag ned, som Jonas Dahl stillede til, hvordan man kunne løse problemerne med de overrendte skadestuer. Som Berlingske beskrev søndag, vil Jonas Dahl genåbne for skadestuebehandling på Rigshospitalet, som i dag har et traumecenter, der tager sig af de allerhårdest tilskadekomne patienter fra f.eks. trafikuheld.

Vibeke Storm kaldte forslaget ”tosset” og det ”rene galimatias”, hvis speciallægerne på traumecentret skal til at sy sting i fingre og behandle andre småskader. Men i stedet for det, burde Vibeke Storm Rasmussen selv komme på banen, mener Jonas Dahl:

- Der er kommet flere reelle forslag ud over mit eget, bl.a. om at visitere adgangen til skadestuen. Men hver gang pander Vibeke Storm det bare ned, uden selv at komme med noget, der kan løse problemerne. Det er enormt passivt at reagere sådan og se selv udskyde løsningerne ved at sige, at man kommer med en plan engang efter sommerferien. Det er simpelthen ikke godt nok, siger Jonas Dahl med henvisning til, at Vibeke Storm har lovet, at Region Hovedstaden senest 1. september vil komme med en plan for, hvordan ventetiderne på skadestuerne kan nedbringes.