SF: Plejecenter skal midlertidigt huse studerende

En attraktiv beliggenhed i København kan nu blive beboet af boligsøgende studerende. Det skyldes en forsinkelse i enighed om lokalplanen for området.

Lejemålene er i de tomme lejligheder i det rømmede ældrecenter, og de kan lejes ud midlertidigt de næste tre år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Juul Pedersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af de næste tre måneder kan Plejecenter Sølund på bredden af Søerne i København slå dørene op for 200 til 220 lejemål, der kan lejes ud til studerende og andre boligsøgende. Lejemålene er i de tomme lejligheder i det rømmede ældrecenter, og de kan lejes ud midlertidigt de næste tre år.

Det vil betyde, at de tomme lejligheder ikke står og koster 20 millioner kroner i tomgangsleje om året. Og det glæder sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

»Der er tale om en virkelig fornuftig løsning, både for de studerende, som har svært ved at finde en bolig, og for kommunen, fordi vi slipper for at betale tomgangsleje for tomme lejligheder,« siger borgmesteren, der har svært ved at forestille sig, at nogen på rådhuset kan være mod, når hun torsdag stiller forslaget om udlejning af boligerne på Borgerrepræsentationens møde.

Formålet med Plejecenter Sølund er, at det i to etaper skal rives ned og genopføres som et moderne modelplejecenter for ældre københavnere på den attraktive beliggenhed i brokvarteret. Ombygningen er forsinket på grund af politiske diskussioner om lokalplanen.