SF og De Radikale kræver officiel undskyldning inden møde om Frank Jensen – men det er ikke Frank Jensen, der skal give den

Det endelige punktum for Frank Jensens sager, der endte med at koste ham overborgmesterposten, bliver efter alt at dømme sat fredag. Inden et møde i Økonomiudvalget kræver SF og Radikale Venstre en officiel undskyldning.

SF og Radikale Venstre på rådhuset kræver en officiel undskyldning til de personer, som Frank Jensen udviste grænseoverskridende adfærd over for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix (arkiv)

I dag klokken 14 skal Økonomiudvalget i Københavns Kommune drøfte en advokatundersøgelse om tidligere overborgmester Frank Jensens (S) adfærd. Inden mødet kræver både SF og Radikale Venstre en undskyldning, skriver Politiken.

Advokatundersøgelsen blev offentliggjort 25. februar og omhandlede sager om krænkende adfærd, som Frank Jensen skulle have udvist over for kvinder over en årrække.

Inden mødet fredag lyder det fra SF og Radikale Venstre, at Københavns Kommune bør give en officiel undskyldning til de kvinder, som er blevet udsat for grænseoverskridende adfærd.

»I rapporten står tydeligt, at de her kvinder er blevet krænket. Så synes jeg, at kommunen bør komme med en officiel undskyldning for det, de har været udsat for, når de har gået på arbejde eller passet deres hverv«, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) til Politiken.

Radikale Venstres socialborgmester, Mia Nyegaard, fortæller, at hun er glad for undersøgelsen og dens konklusioner, men at hun synes, at Socialdemokratiet på rådhuset bør give en undskyldning på vegne af hele partiet.

I rapporten knytter i alt 12 episoder om uønsket og grænseoverskridende adfærd sig til den tidligere overborgmester.

Syv af sagerne stammer fra en meget omtalt julefrokost i 2011, hvor Frank Jensen blev anklaget for at have opført sig grænseoverskridende og nærgående over for flere kvinder. I advokatundersøgelsen er der også beskrevet episoder fra 2010, 2014, 2018 og 2020.

Når Økonomiudvalget senere i dag holder møde om undersøgelsen, vil det være med henblik på at tage stilling til, om sagerne skal have yderligere konsekvenser, og drøfte, hvordan lignende sager bedst tages i opløbet.

Politikerne skal også se på, om de syv episoder fra julefrokosten i 2011 er håndteret korrekt af kommunen.

Ifølge Jakob Næsager, der er gruppeformand for De Konservative på rådhuset, bliver »et endeligt punktum sat« fredag, og til Politiken siger han, at der skal være et apparat, som kan håndtere sådanne sager fremadrettet.