SF giver regeringen gaver

SF havde en lille gimmick oppe i ærmet, da partiet ankom til forhandlinger i finansministeriet.

SFs formand Villy Søvndal og finansordfører Ole Sohn havde gaver med til regeringen, da partiet ankom til forhandlinger i finansministeriet om regeringens skattepakke.

Villy Søvndal medbragte således en god flaske whisky - »let røget« - og en flaske champagne, som skulle gives til de Konservatives formand Bendt Bendtsen.

»Man skal jo altid gratulere en politisk modstander med en stor sejr, og det har Bendt Bendtsen jo opnået med skattepakken,« sagde Villy Søvndal med et smøret grin.

Ved siden af ham stod Ole Sohn med fire pakker Läkerol indpakket med en stor gul sløjfe. Dem skulle venstres skatteminister Kristian Jensen og finansminister Thor Pedersen have.

Ifølge SF'erne illustrerer gaverne, hvor meget man får ud af regeringens skattepakke, hvis man henholdsvis tjener 400.000 kroner og hvis man er pensionist.

»Det kan da godt være, at ministrene vil synes, det er uretfærdigt, at der er så stor forskel i gaverne. Men det synes vi faktisk også,« sagde Villy Søvndal med henvisning til den sociale skævhed, som han mener er i skattepakken.

Bendt Bendtsen kom ud fra forhandlingslokalet og tog glad imod sin gave, som han straks vil sætte til salg til højstbydende på e-bay. Overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse.