SF: Det minder om tilstandene i Los Angeles

Regeringen skulle have gjort meget mere meget tidligere for at bremse bandekrigen, siger SF, som er bekymret over, rivaliserende bandemedlemmer født og opvokset i de samme gader førte krig i deres egne kvarterer.

Der er udlovet en dusør på én mio. kr. for at dræbe Rami Mawad fra Tåstrupgård. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto/Internet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Folketingets Retsudvalg var i Los Angeles 12.-18. september i år for at studere bandeproblemerne i byen, løb det Karina Lorentzen fra SF koldt ned af ryggen, da hun hørte, at rivaliserende bandemedlemmer født og opvokset i de samme gader førte krig i deres egne kvarterer.

Så galt stod det heldigvis ikke til i København, tænkte hun.

Men nu fører to rivaliserende to grupper i Tåstrupgård på Københavns Vestegn krig med pistoler og automatvåben som beskrevet i Berlingske Søndag. Samtidig lægger banderne drab ud i kommission, så der udbetales op til en million kroner for drab på navngivne fjender.

- Bandekrigen tager hele tiden ny drejninger, og det er enormt bekymrende, siger Karina Lorentzen:

- Det minder om tilstandene i Los Angeles, hvor det også er forskellige grupper i samme beboelseskvarterer, der kæmper mod hinanden.

Hun efterlyser handling fra regeringen nu.

- Grundlæggende er der noget, vi gør forkert. Bandekrigen er vokset og vokset under den her regering. Jeg tænker på, hvad de sagde i Los Angeles: Gid vi havde gjort noget mere noget tidligere. Regeringen har syltet børnene og de unge, der gribes ikke tidligt nok ind. Jeg tager mig til hovedet over, at ministerierne har så svært ved at arbejde sammen og lave en sammenhængende forebyggende indsats, der involverer Justitsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Socialministeriet og så videre. Nu må vi altså komme op i omdrejninger, siger Karina Lorentzen.