Sexkrænker anker forvaringsdom

Den 41-årige sexkrænker fra Fyn, der er blevet idømt forvaring for blandt andet grove sexovergreb på to mindreårige piger, har valgt at anke sin dom.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 41-årige CJ, også kendt som »manden i den røde bil«, der for to uger siden blev idømt forvaring for blandt andet grove sexovergreb på en 11-årig pige fra Øster Skerninge på Sydfyn og en tiårig pige fra Refsvindinge på Østfyn, har valgt at anke dommen.

Det oplyser hans forsvarer, advokat Linda Saugmann Christensen, til bt.dk.

Det betyder, at hele sagen, hvor alene anklageskriftet fylder ni A4-sider, og hvor der samlet indgår 3.000 akter, nu skal behandles igen. Denne gang ved Østre Landsret.

CJ blev foruden de uhyggelige sexovergreb på de to mindreårige piger også dømt for kidnapnings- og voldtægtsforsøg på en voksen kvinde og for at have forsøgt at kidnappe og indespærre en tilfældig mindreårig pige og bruge hende som sin sexslave i en garage, han havde lejet til formålet i det indre Odense.

Derudover blev han dømt for at have besiddet og udviklet flere forskellige former for farlige sprængstoffer, for at have udført mindst 12 prøvesprængninger af stofferne, for besiddelse af en enorm mængde børneporno på flere computere og harddiske, ligesom han blev dømt for våbenbesiddelse og ulovlig omgang med våben.

Under hele sagen i Retten i Odense hævdede han, at han havde befundet sig i en tilstand af psykose, da han udførte de grove sexovergreb, og at han derfor påstod sig frifundet, fordi han ikke var sig selv.

I stedet valgte domsmandsretten at følge anklagerens subsidiære påstand om en forvaringsdom til afsoning blandt nogle af landets farligste seksualforbrydere og mordere i Anstalten ved Herstedvester.

Forvaring er lig med fængsel på ubestemt tid. Det betyder, at den dømte ikke ved, hvor lang tid han skal sidde indespærret, at han ikke kan få uledsaget udgang, ikke kan prøveløslades og ikke kan søge om benådning.

Forvaring den strengeste straf i den danske straffelov, og i forarbejdet til loven er det understreget, at forvaring kun bør anvendes i meget begrænset omfang.