Sexarbejdere: Kamp mod købesex til grin

Et etisk kodeks skal afskrække deltagere i klimatopmødet til december fra at bruge prostituerede. Til grin, siger sexarbejdere, der ikke forventer travlhed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kampagne og informationsfoldere skal få deltagere i klimatopmødet til november til ikke at købe sex. SF og Socialdemokraterne på rådhuset i København vil indføre et etisk kodeks, hvor deltagerne bliver opfordret til ikke at gå til prostituerede. Økonomiudvalget har tirsdag enstemmigt vedtaget forslaget, som nu skal behandles i Borgerrepræsentationen. Til grin, mener Susanne Møller fra Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO), der ikke forventer ekstra travlhed under topmødet.

- Deltagerne på klimakonferencen vil vide, at langt de fleste bruger tiden til at diskutere klima - ikke til at købe sex. Hvis de går en tur i København, vil de også se, at sexarbejde er mindre synligt her end i mange af de byer, de kommer fra. For dem vil kampagnen derfor få Danmark til at fremstå som en nation, hvor dagsordenen bliver sat af storbytosser, der har mistet forbindelsen til virkeligheden, siger hun i en kommentar.

S og SF vil gennem en informationskampagne gøre deltagerne i topmøde opmærksom på kodekset. De to partier vil også sende materialet til alle deltagere med opfordring til at skrive under på kodekset.

- I forbindelse med større topmøder er der altid en voldsom stigning i prostitutionen. Det er uværdigt for de kvinder, der må lægge krop til, og så giver det da også bare et uheldigt billede af, hvad miljøfolk laver, når de er til klimatopmøde i København, udtaler SF's gruppeformand, Ninna Thomsen.

De Radikales gruppeformand, Manu Sareen, vil opfordre politikerne på Københavns Rådhus til også at skrive under på kodekset.

Men det passer ikke, konferencerne giver en markant stigning i prostitutionen, siger Susanne Møller. Ifølge SIO's beregninger vil antallet af kunder kun stige med cirka en halv procent under topmødet. Derfor bør Borgerrepræsentationen droppe kampagnen, siger hun.

/ritzau/