Sex med 13-årig på sovemedicin sender 16-årig i fængsel

Pige på sovemedicin var ikke i stand til at modsætte sig samleje, og det koster et år og tre måneders fængsel.

Retten i Glostrup dømte i dag en 16-årig dreng for at have sex med en mindreårig pige, selv om han var vidende om, at hun ikke kunne sige fra. Free/Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Et glas saftevand med sovepiller, gav en 15-årig dreng mulighed for at have sex med en pige på 13, uden hun kunne modsætte sig.

Retten i Glostrup har derfor vurderet, at den i dag 16-årige dreng godt var klar over, at den mindreårige pige ikke var i stand til at sige fra, efter at hun havde indtaget sovemedicinen.

Det betyder, at han nu får et år og tre måneders fængsel, hvoraf de tre måneder er ubetinget. Det er straf kombineret med en voldsdom, han fik i Østre Landsret i maj måned.

Men selv om han blev kendt skyldig i at være vidende om hendes mangel på kontrol, blev han ifølge forsvarsadvokat Martin Cumberland frikendt for egentlig voldtægt.

- Han er frifundet for at have brugt vold, magt eller trusler til at opnå samleje, men han er dømt for tilsnigelse, hvilket vil sige han har udnyttet en person, der ikke kan modsætte sig.

- Jeg er derfor tilfreds med, at han er frifundet for den alvorlige tiltalte, men jeg må blot acceptere den vurdering retten har foretaget. Jeg er ikke enig, men det er altid svært at vurdere, hvornår man er i stand til at modsætte sig. Det er en gråzone, siger advokaten.

Forbrydelsen fandt sted en decemberaften i 2015, som gerningsmanden tilbragte i en lejlighed i Herlev i selskab med den forurettede pige og to drenge på dengang 14 år.

Den dømte havde samleje med pigen, mens de to andre drenge stak fingre op i hendes skede, efter at pigen havde drukket et glas med saftevand, hvori der var sovemedicin.

Medikamentet påvirkede pigen i en sådan grad, at hun ikke kunne sige fra, vurderede retten. Den dømte har dog stået fast ved, at han ikke gav hende sovepillerne, og at han ikke var klar over hendes tilstand.

Derfor har han også fra starten nægtet sig skyldig i voldtægt.

Den dømte og hans advokat har valgt at tænke over, om sagen skal ankes. For det er nemlig med blandede følelser, de forlod retslokalet, fortæller Martin Cumberland.

- Vi skal lige sove på det. Vi havde håbet på en frifindelse, men på den anden side er vi glade, for at han er blevet frifundet for voldtægt, siger han.

/ritzau/