Seriepyroman dømt til forvaring på ubestemt tid

En 44-årig seriepyroman skal fængsles i forvaring på ubestemt tid. Det fastslår et nævningeting ved Københavns Byret torsdag, efter at manden har påsat 14 brande i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 44-årig mand står med hjælp fra sin 38-årige ekskæreste bag 14 ildspåsættelser i København. Det blev torsdag slået fast i Københavns Byret, skriver Ekstra Bladet.

Manden blev i retten idømt forvaring på ubestemt tid for de 14 ildspåsættelser. Ekskæresten kendes samtidig skyldig i at have hjulpet manden i seks af de 14 brande. Hun idømmes en betinget fængselsstraf på et år og tre måneder. Samtidig idømmes hun 200 timers samfundstjeneste.

De ankede begge dommen til frifindelse, oplyser Ekstra Bladet.

Størstedelen af de 14 brande har fundet sted på Amager i perioden fra 4. maj til 28. august sidste år. Blandt andet kendes manden skyldig i ildspåsættelser på busser, hvor skaderne er løbet op i 8,5 millioner kroner.

Ekstra Bladet skriver, at manden bag brandene er en prøveløsladt drabsmand. Han er angiveligt tidligere blevet idømt 14 års fængsel for rovmord, men da dommeren har valgt at forlænge navneforbuddet i sagen, er detaljerne omkring drabssagen ukendte.

Sagen om parret har kørt siden 25. august, hvor en lang række beviser er blevet forelagt. Først og fremmest er der klare DNA-spor, der forbinder de to til brandene, og både telefonsamtaler og overvågning er blevet inddraget i sagen.

Dertil kommer det, at manden blandt andet har købt en dunk benzin samme dag, som en af brandene fandt sted, ligesom ekskæresten var i besiddelse af et billede af en af de brændende biler på sin telefon.

Manden, der har været varetægtsfængslet siden oktober 2014, vil forsat være fængslet frem til ankesagen, mens kvinden frit kunne forlade retten.