Seks vil købe brugt bunker

Nedlagt kommandocentral med både køkken og toilet i Møgeltønder er et salgshit.

Bunkeren ligger på Midtfeldtvej i Møgeltønder - ikke langt fra Schackenborg. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er slet ikke så håbløst, som det kunne synes, at stå med en brugt bunker og forsøge at finde en sælger.

Tønder Kommune har således fået hele seks bud på, hvad den selv har annonceret som »en spændende bunker« på Midtfeldtvej 10 i Møgeltønder.

Man må ikke bo i bunkeren

Bunkeren er opført i 1986 og fungerede frem til 2010 som kommandocentral. Den er på 206 kvadratmeter og ligger under jorden. Grunden er på hele 2.228 kvadratmeter, og kommunen beskriver den således i salgsmaterialet:

Læs om bunkeren på Tønder kommunes hjemmeside.

»Bunkerens ydervægge og tagdækning er jernbeton. Bunkeren er indrettet med både køkken og toilet. Bunkeren må ikke benyttes som bolig men kan anvendes som fundament for en bolig eller som kælder. Bunkeren er tilsluttet offentlig kloak, så der skal ikke betales kloaktilslutningsbidrag.«

Ingen risiko for arkæologiske fund

Tilbudsfristen udløb i onsdags. Kommunen har sat en mindstepris på både grund og bunker på 250.000 kroner, og det har seks mulige købere reageret på, skriver JydskeVestkysten.

»Det er ærgerligt, at vi ikke kan sælge til flere,« siger en tilfreds Guri Møller Alm fra Tønder Kommunes ejendomsforvaltning til avisen.

Det bliver op til byrådet at beslutte, hvem man vil sælge til.

Museum Sønderjylland har vurderet, at »der ikke er nogen risiko for at støde på arkæologiske fortidsminder under jordarbejde«, så man derved risikerer at komme i problemer. Og hvis der alligevel skulle blive behov for en arkæologisk undersøgelse, er det Kulturarvsstyrelsen, der skal betale udgifterne, forvisses den fremtidige ejer om.