Seks tips til dit sociale netværk

Vi har samlet seks gode råd til dig, der gerne vil i gang med nettets sociale netværk.

1) Det er ikke nok at oprette en profil. Et godt netværk kræver, at du er villig til at hjælpe andre og investere tid i at vedligeholde dit netværk.

2) Lad være med at bruge netværkstjenesternes standardinvitationer, når du forsøger at udvide dit netværk. Skriv i stedet en personlig besked og en begrundelse til den, du gerne vil i forbindelse med.

3) Lad være med at lukke alle og enhver ind i dit netværk. Husk at andre kan se, hvor mange kontakter du har, og overvej, om det øger din troværdighed.

4) Sociale netværk er ikke nødvendigvis noget for dig. Overvej om ikke du kan bruge din tid bedre og mere effektivt i den fysiske verden.

5) En profil på en netværkstjeneste efterlader et elektronisk spor på nettet. Sørg for at din profil er opdateret og kun indeholder oplysninger, du gerne vil have ud. Brug fx ikke sjove eller vovede billeder af dig selv. Flere arbejdsgivere bruger internettet til at tjekke potentielle ansøgere.

6) Din troværdighed i et socialt netværk afhænger af, hvem du sætter i kontakt med andre. Lad være med at optræde som mellemmand, hvis du ikke stoler på begge parter.

Kilder:

Journalist og netværksekspert Abelone Glahn

Ph.d., adjunkt og netværksforsker Christian Waldstrøm, Handelshøjskolen i Århus.