Seks mænd dømt for hashhandel i Christiania

Østre Landsret har afsagt den fjerde dom i sagskomplekset, som kaldes "Operation Nordlys."

Omsætningen af joints og andre hashprodukter har været enorm i Pusher Street i Christiania. Torsdag er yderligere seks mænd blevet dømt for at være involveret i den organiserede kriminalitet (arkivfoto). Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu seks mænd kan nu skrive på deres cv, at de har deltaget i den organiserede hashhandel i Pusher Street i Christiania.

Endnu seks mænd kan nu skrive på deres cv, at de har deltaget i den organiserede hashhandel i Pusher Street i Christiania.

Østre Landsret har torsdag fundet de seks skyldige. De har enten arbejdet som medarbejdere i salgsboder eller som sælgere i længere perioder.

Det er den fjerde dom, som landsretten afsiger i et stort sagskompleks, politiet har kaldt "Operation Nordlys."

Da et stort antal betjente slog til i marts 2014, blev i alt cirka 80 personer anholdt.

I lang tid havde undercover betjente arbejdet i fristaden med at indsamle beviser om aktiviteterne i det, som også kaldes Christianias "Green Light District." Forinden havde en dommer givet tilladelse til brug af agenterne.

To af mændene har fået straffen skærpet i forhold til den dom, som Københavns Byret oprindeligt afsagde i marts sidste år. Begge har fået yderligere seks måneders fængsel.

Den ene, 33-årige Zarko Savovic, idømmes fængsel i fire år. Den anden, Poul Ellis Hansen på 50 år, straffes med tre år og seks måneder.

Omvendt er straffen mildnet med tre måneder til en tredje mand. De tre øvrige har fået samme straf som i byretten.

Landsretten finder overordnet, at de tiltalte er ansvarlige for den handel, der foregik i boderne, også selv om de ikke hele tiden selv var fysisk til stede.

/ritzau/