Seks dømt for terrorstøtte i Højesteret

Seks anklagede fra tøjfirmaet Fighters+Lovers blev i dag i Højesteret dømt for terrorstøtte via salg af T-shirts.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seks tiltalte fra tøjfirmaet Fighters+Lovers blev i dag i Højesteret dømt for terrorstøtte via salg af T-shirts.

Højesteret valgte at gøre dommene - seks måneders fængsel - over de to hovedmænd betingede.

Dermed stadfæstede Højesteret dommen fra Østre Landsret, hvorimod byretten frikendte Fighters+Lovers.

De blev dømt for terrorstøtte ved at sælge T-shirts til fordel for oprørsbevægelserne FARC i Colombia og palæstinensiske PFLP.

Højesteret fandt, at firmaets T-shirts i farverne mango, fuchsia og hvid var i strid med terrorloven, fordi overskuddet skulle gå til oprettelsen af et trykkeri drevet af PFLP i Palæstina og en radiostation drevet af FARC i Colombia.

En af de dømte, Katrine Willumsen, udtalte sin vrede over dommen:

- Jeg er vred over en så urimelig politisk dom. Vi skal fængsel for at lave t-shirts - det er tåbeligt, men mest af alt er det farligt for demokratiet og viser, at terrorloven er helt galt skruet sammen. Det er tid til, at den bliver lavet om, så vores politiske frihedsrettigheder ikke undermineres. Vi vil derfor anke til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, udtaler Katrine Willumsen, der blev idømt 60 dages betinget fængsel.

Hun og de øvrige dømte er dybt forundrede over, at støtte til befrielsesbevægelser i Palæstina og Colombia er helt problemfrit i Sverige og Norge, mens det i Danmark nu skal betragtes som terrorstøtte.

- Jeg er meget overrasket over dommen. Vi havde en stærk sag, for frihedskamp er altså ikke terrorisme, og solidaritet er ikke en forbrydelse, udtaler Ulrik Kohl, der blev idømt seks måneders betinget fængsel.

Ud over Ulrik Kohl og Katrine Willumsen, som blev idømt henholdsvist seks måneders og 60 dages betinget fængsel, blev de øvrige aktivister fra Fighters+Lovers idømt mellem to og seks måneders betinget fængsel.

- Vi fortryder bestemt ikke, at vi har rejst debatten om de udemokratiske terrorlove. Vi synes, at det er noget, man bør kunne diskutere i den frie offentlige debat, uden at blive slæbt i retten, siger Katrine Willumsen.

/ritzau/