Seks børn forbrændt af ild ved skateboardevent

Der er sendt flere helikoptere til Sønderborg, hvor fem-seks børn er blevet forbrændt ved et skateboardevent.

Læs mere
Fold sammen

Syv personer er blevet forbrændt med tændvæske på havnen i Sønderborg ved et skateboard-arrangement lørdag aften.

Seks af de forbrændte er børn. Det oplyser Sønderborg Brand & Redning i en pressemeddelelse.

Ifølge vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Søren Strægaard er to af børnene alvorligt forbrændt.

- Vi modtager klokken 19.14 et opkald om, at nogle er blevet forbrændt i forbindelse med et arrangement på havnen i Sønderborg, siger vagtchefen.

Ifølge vagtchefen var børnene, der er mellem 12 og 14 år, tilskuere til arrangementet, hvor deltagere på skateboard skulle køre igennem en ring af ild.

- De sprøjter ekstra tændvæske på, og så tager vinden åbenbart tændvæsken, som der er ild i, så den ryger over på nogle børn, siger Søren Strægaard.

Der er sendt to helikoptere til stedet.

Ifølge Sønderborg Brand & Redning, der lørdag aften er på stedet, er seks af de syv tilskadekomne sendt på hospitalet med enten helikopter eller ambulance.

De er sendt til Odense Universitetshospital, Flensborg Sygehus, Aabenraa Sygehus og Sønderborg Sygehus.

- Alle er naturligvis dybt berørte af ulykken, og det som er vigtigt nu, er at der bliver taget hånd om og givet den rigtige hjælp til alle, der har brug for det, siger indsatsleder Thomas Krakau fra Sønderborg Brand & Redning.

Skateboardeventet, Sønderborg Breakdown, afholdes hvert år og har blandt andet fokus på breakdance, skateboarding, graffiti, bmx og parkour. I år afholdes det 19. og 20. maj.

Sønderborg Kommune har sendt Nordisk Krisekorps til området, så man er klar til at yde den bedst mulige hjælp til alle involverede.

- Det vigtigste er, at vi her og nu får givet den fornødne hjælp til alle der har behov for det. Der vil naturligvis også blive behov for at gå hele forløbet igennem, og det arbejde er allerede sat i gang, siger Martin Skovmand, der er kommunikationschef i Sønderborg Kommune.