Seks badedage tilbage

Tirsdag blev der endelig erklæret første, officielle badedag - sæsonen slutter om seks dage.

Der har sikkert foregået masser af uofficiel badning i de danske farvande i løbet af sommeren, men tirsdag blev det endelig Store Badedag. Da nåede vandtemperaturerne ved de danske kyster nemlig op over de 19 grader, der skal til, før TV2s badevandspatrulje kan erklære officiel badedag.

- Tirsdag sneg gennemsnitstemperaturen sig op på 19,1 grader, så vi kan lige nå at erklære badesæsonen for officiel, før den slutter om seks dage, siger TV2 Vejrets Anders Brandt.

Den 26. juni var Danmark ellers kun 0,9 grader fra de magiske 19 grader, som er den temperatur, de fleste finder behagelig nok til at kunne bade i. Men så begyndte det at blæse. Og vandet blev koldere og koldere.

- Der var en god omrøring af vandet, og vi kom ned på cirka 15,5 grader. Badevandet har for så vidt ikke været usædvanligt koldt, men det har da været en lidt pjevset badesæson. Ingen skønsang herfra, siger Anders Brandt. En gennemsnits-badesæson - i de 12 år, TV2 Vejret har målt badevandstemperaturerne ved de danske kyster - byder på omkring 20 badedage.

Den officielle badesæson slutter ifølge TV2 Vejret den 13. august. Det er det tidspunkt, hvor de fleste er tilbage på arbejde og i skole og det betyder, at der er seks potentielle, officielle badedage tilbage.

Og man skal desværre ikke gøre sig meget håb om at sæsonen bliver forlænget særligt meget, så Anders Brandt opfodrer til, at man skynder sig ud og nyder det:

- Omkring weekenden er der en tendens til lidt koldere vejr, og temperaturerne kunne godt begynde at gå nedad efter den 13. august, fortæller Anders Brandt.

Men seks dage er slet ikke så ringe alligevel, skal man tro Anders Brandt. I 1998 og i 2000 var der nemlig slet ingen badedage.