Seks anholdt i bandemiljøet på Nørrebro efter aktioner onsdag

Københavns Politi har anholdt seks personer med relation til rocker- og bandemiljøet på Ydre Nørrebro onsdag.

Københavns Politis operative specialafdeling aktionerede onsdag mod rocker/bande-grupperinger på Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag var Københavns Politi i aktion flere steder på Nørrebro, hvor i alt seks mænd i alderen 17-27 år er blevet anholdt.

De anholdte har alle relation til rocker/bandemiljøet, oplyser politiet. Særligt bandemiljøet har der været stort fokus på den seneste tid, hvor Loyal to Familia (LTF) har arbejdet på at udvide deres territorium og rekruttere flere medlemmer. Noget, der ifølge politiet er lykkedes både i København og på landsplan.

Tre personer blev onsdag anholdt i forbindelse med organiseret hashsalg og vagtvirksomhed ved Nørrebroparken.

»Vi lavede en aktion mod hashhandel i og omkring Nørrebroparken i går eftermiddags, hvor vi får fat i en sælger og to af de vagter, der er tilknyttet. Alle tre er blevet fremstillet i grundlovsforshør og to af dem er nu varetægtsfængslet, mens den sidste på 17 år er løsladt af dommeren. De er alle tre sigtet for salg af hash,« fortæller Lars Karlsen, fungerende leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi.

Han ønsker ikke at oplyse, hvilket rocker- eller bandegruppe de unge mænd tilhører.

Senere onsdag blev tre personer anholdt i Mjølnerparken. To af dem blev anholdt efter en kort og intensiv efterforskning, som politiet har lavet vedrørende et våben »som ikke er en kniv«,« fortæller Lars Karlsen.

Han ønsker ikke at komme med yderligere oplysninger i den sag.

Tirsdag aften blev to andre personer anholdt i Mjølnerparken, efter de kom kørende i en bil, der minutter forinden havde været forbi Rovsingsgade, hvor der blev lavet et drive-by skyderi, og en LTF-relateret person blev ramt i benet. Lars Karlsen ønsker ikke at bekræfte, om det er det skydevåben, politiet har fundet og undersøgt.

Den tredje person, der blev anholdt i Mjølnerparken onsdag aften, er anholdt for brugstyveri.

»Mens vi var der, kom en ung mand kørende på motorcykel. Han forsøgte at undvige os derude, og det viste sig så, køretøjet var stjålet, og det er han allerede dømt for tidligere,« siger Lars Karlsen.

De tre anholdte fra Mjølnerparken bliver fremstillet i dommervagten senere torsdag.

Sidste uge indførte Københavns Politi en visitationszone på Nørrebro, Husum, Brønshøj og Bispebjerg for at kunne lægge ekstra pres på banderne, der den seneste tid har været i konflikt med flere voldelige overfald og skyderier til følge.

»Det er helt åbenlyst, at København – og særligt Nordvest-kvarteret – i den seneste tid har været plaget af en konflikt i rocker/bande miljøet. Københavns Politi hverken kan eller vil acceptere voldsparatheden og den afstumpede adfærd, som vi har været vidne til,« udtaler Lars Karlsen i den pressemeddelelse, politiet har udsendt om sagen.

Han fastslår, at det er »helt uacceptabelt«, at borgere skal udsættes for bandernes utryghedsskabende adfærd, og over for Berlingske forklarer han, at den seneste tids skudepisoder og voldelige overfald er noget »vi som samfund ikke kan holde til«.

»Derfor farer vi ud og gør alt hvad vi kan for at dæmme op for det,« siger han.

De tre personer, der onsdag aften blev efterlyst af politiet samnen med en trussel om, at dere navne og billeder vil blive offentliggjort, hvis de ikke står frem, er ikke blandt de seks anholdte.